Klantwaardering: 8,3

Voor u en uw toekomst

Bij het Scheidingskantoor is uw scheiding ook een nieuw begin. Met onze jarenlange ervaring staan we voor de beste betaalbare begeleiding bij iedere scheiding.

Al 10 jaar dé betaalbare scheidingsspecialist

Het Scheidingskantoor in Tynaarlo werd in 2007 opgericht door Karin Copinga, gecertificeerd Financieel Planner en geregistreerd Financieel Echtscheidingsadviseur (FFP, RFEA). Twee jaar later ontstond de samenwerking met kindercoach Carin Prins. Het Scheidingskantoor heeft zich ontwikkeld tot een gestroomlijnd team, waarbij we regelmatig gebruik maken van elkaars professionaliteit, als aanvulling op onze eigen kennis.

De kern van ons werk is iedere scheiding zo goed mogelijk laten verlopen voor alle betrokken partijen, op financieel én persoonlijk vlak. Waar nodig doen wij een beroep op de expertise van vaste partners zoals notarissen en accountants. Uiteraard maakt naast de financiële afwikkeling van u scheiding ook een gedegen ouderschapsplan onderdeel uit van onze dienstverlening. Daarnaast bieden wij begeleiding voor uw kinderen in deze voor hen vaak onzekere en emotionele periode in hun leven.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Het opstellen van het echtscheidingsconvenant, fiscaal en juridisch getoetst
 • Het vinden van hypotheekmogelijkheden bij en na echtscheiding
 • Het verdelen van lopende verzekeringen en aangaan van nieuwe verzekeringen
 • Inzicht in de pensioensituatie en verdeling bij een scheiding
 • Het maken van draagkracht- en alimentatieberekeningen
 • Het berekenen van uw maandelijkse inkomsten na de scheiding
 • Het doen van uw belastingaangifte in het jaar van de scheiding. Deze is dan extra ingewikkeld
 • Het opstellen van een ouderschapsplan
 • Hulp bij de omgang met uw kind tijdens en na de scheiding
 • Ondersteuning van uw kind in deze onzekere en emotionele periode in hun leven

Het Scheidingskantoor is gecertificeerd financieel planner én echtscheidingsadviseur met meer dan 10 jaar ervaring.

Gratis kosteninschatting of introductiegesprek aanvragen

 

Even Voorstellen..

Karin Copinga, Financieel Planner

“Overzicht en duidelijkheid hebben wat betreft uw financiële situatie. Dat geeft rust en duidelijkheid.”

Als voormalig financieel adviseur private banking en financieel planner bij de Rabobank weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om overzicht te hebben wat betreft uw financiële situatie. Dat geeft rust en duidelijkheid. Vanaf het van start gaan met het Scheidingskantoor is dat dan ook mijn prioriteit in echtscheidingssituaties.

 • Lees verder

  Ik geef u zo snel mogelijk financiële duidelijkheid, zodat ruimte ontstaat om over alle andere belangrijke zaken na te denken die bij een scheiding komen kijken. Ik ben juridisch en fiscaal geschoold op het gebied van echtscheidingen. Natuurlijk zorg ik er voor steeds op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen. Op die manier kan ik u altijd van de juiste informatie voorzien en u zo goed mogelijk begeleiden.

Mail beantwoord ik dezelfde dag!
  0592 – 55 94 00
k.copinga@scheidingskantoor.nl

carin-prins

Carin Prins, Coach voor ouder & kind

“Kinderen serieus nemen en duidelijk zijn, daar draait het wat mij betreft om bij scheidingen.”

Kinderen kiezen niet voor een scheiding, maar krijgen wel met alle hectiek te maken rondom een scheiding. Ik bespreek met ze wat ze moeilijk vinden aan de situatie en hoe we dat gezamenlijk makkelijker kunnen maken. Hun emoties komen aan bod, maar ook hele praktische zaken, zoals waar gaan jullie wonen, ..

 • Lees verder

  .. hoe gaat het met brengen en halen, hoe ga je als ouders met elkaar om. Bij mij staat het belang van de kinderen voorop. Natuurlijk zorg ik voor een goede terugkoppeling naar de ouders, want uiteindelijk is het aan hen om alles goed te regelen en hun kinderen verder te begeleiden. Mede dankzij al ruim 25 jaar ervaring in de (jeugd)hulpverlening kan ik zorgen voor een optimale begeleiding van zowel de kinderen als de ouders. Niet alleen tijdens het scheidingsproces maar ook in de periode daarna.

Whats App mag ook!
 0592 – 55 94 00
 carin@scheidingskantoor.nl