Stappenplan Scheidingskantoor

Dé bewezen effectieve totaalaanpak van het Scheidingskantoor. In 6 stappen helpen we u van begin tot eind bij uw scheiding. Tijdens het proces komen de volgende belangrijke facetten aan bod:

  • Financien
  • Kinderen
  • Coaching
  • Juridische aspecten

Bekijken

Deeldiensten

Ouder kind coaching

Het Scheidingskantoor kan u helpen en ondersteunen bij het verbeteren van de relatie met uw kind, het bieden van psychologische hulp voor ouder en kind, het herkennen van en omgaan met probleemgedrag en hulp bij het opstellen van ouderschapsplannen.

Financiële planning

Het Scheidingskantoor helpt u bij het in kaart brengen van de bestaande en toekomstige financiële situatie, persoonlijk en fiscaal en inclusief alle lopende verzekeringen, hypotheken en andere schulden, het behouden of verkopen van de eigen woning, berekenening van kinderalimentatie en de gevolgen van overlijden na de echtscheiding.

Alimentatieberekeningen

Bij het Scheidingskantoor kunt u een nauwkeurige berekening laten uitvoeren van kinder- of partneralimentatie. We onderzoeken de financiële situatie en bekijken de draagkracht.

Begeleiding / coaching opstellen ouderschapsplan

Het opstellen van een ouderschapsplan is verplicht bij een echtscheiding. Wij ondersteunen u bij het opstellen van het plan en geven u nuttige informatie en aandachtspunten inzake de omgang met uw kinderen tijdens en na de scheiding.

Second opinion

U bent niet zeker van uw zaak en wilt een second opinion? Het Scheidingskantoor kan u helpen. We geven een second opinion over of voeren een herbeoordeling uit van het gehele echtscheidingsconvenant, de afspraken omtrent de eigen woning bij echtscheidingen, kindgebonden budget of uw algemene financiële situatie / bestedingsruimte.

Scheidingsbemiddeling

Door onze begeleiding ontstaat voor zover mogelijk tijdens een echtscheidingstraject een win-win situatie, terwijl de rechtszaal meestal alleen verliezers kent.
Hoe wordt Scheidingskantoor gewaardeerd?

Prestaties op basis van 153 klantbeoordelingen

Persoonlijk

8,1

Snelheid

7,9

Deskundigheid

8,4

Duidelijkheid

7,8
Nooit gedacht dat we er samen uit zouden komen..!. Erik
Het blijft een moeilijke periode, maar nu kunnen we wel beide verder. Trees
Bij het Scheidingskantoor voelen ze je echt goed aan. Anja
Bedankt voor de second opinion! We hebben er veel kosten mee bespaard.. Harro
Veel geleerd bij het Scheidingskantoor over de omgang met mijn kinderen. Willeke